در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع صندوق سرمایه گذاری نقره بپردازیم. این صندوق نوعی ابزار مالی است که به سرمایه گذاران امکان میدهد بدون خرید فیزیکی نقره، در این فلز گرانبها یا صنایع مرتبط با آن (مانند معادن نقره) سرمایه گذاری کنند. ما در این محتوا سعی داریم علاوه بر تعریف این نوع از صندوق ها، مزیت ها و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین در نهایت بیان داریم که این صندوق سرمایه گذاری نقره به چه کسانی پیشنهاد می شود.
صندوق سرمایه گذاری نقره چیست؟
صندوق سرمایه گذاری نقره نوعی صندوق سرمایه گذاری است که بر دارایی های مرتبط با نقره متمرکز است. این صندوقها معمولاً هدفشان فراهم کردن دسترسی سرمایه گذاران به نقره به عنوان یک کالا یا صنایعی است که ارزش قابل توجهی از نقره را به دست میآورند. به دلیل نوسان قیمت نقره و تقاضای صنعتی، سرمایه گذاران اغلب به سمت صندوق سرمایه گذاری نقره جذب میشوند. انواع مختلف این نوع صندوق ها عبارتند از:
- صندوقهای نقره فیزیکی: این صندوقها مستقیماً روی نقره فیزیکی سرمایه گذاری میکنند، شمش نقره یا سکه ها را در انباری امن نگهداری میکنند.
- صندوق های قابل معامله در بورس: ETF های نقره ، صندوق هایی هستند که قیمت نقره را دنبال می کنند و در بورس ها معامله می شوند. آنها ممکن است نقره فیزیکی داشته باشند یا از قراردادهای آتی نقره برای تکرار حرکات قیمت نقره استفاده کنند.
- صندوقهای استخراج نقره: این صندوقها در شرکتهای فعال در استخراج، پالایش و تولید نقره سرمایه گذاری میکنند، مانند شرکتهای معدن.
- صندوقهای کالایی: صندوقهای گسترده تری که علاوه بر نقره، فلزات گرانبها یا کالاهای دیگر را نیز شامل میشوند.
مزایای صندوق سرمایه گذاری نقره چه مواردی می باشند؟
اختصاص سرمایه در صندوق سرمایه گذاری نقره، مزایای متعددی را برای سرمایه گذاران به ویژه در زمینه بازارهای مالی و شرایط اقتصادی ارائه می دهد. قرار دادن چنین وجوهی مستلزم تأکید بر نقش آنها در حفظ ثروت، سرمایه گذاری پایدار در راستای رشد فناوری سبز و یک جزء پویا از یک استراتژی سرمایه گذاری متنوع است. در ادامه به برخی از مزایای اختصاصی سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری نقره اشاره شده است:
1. تنوع بخشیدن به سبد سهام
نقره به عنوان یک دارایی مشهود رفتاری متفاوت از سهام و سایر طبقات دارایی سنتی دارد. گنجاندن صندوق سرمایه گذاری نقره در یک سبد می تواند با متعادل کردن نوسانات بازار، ریسک کلی سرمایه گذاری را کاهش دهد و به عنوان یک مانع در طول رکود بازارهای سهام عمل کند، زیرا فلزات گرانبها اغلب مستقل از عملکرد بازار سهام حرکت می کنند.
2. پوشش در برابر تورم
نقره در طول تاریخ به عنوان محافظ در برابر تورم عمل کرده است. در دوره های افزایش تورم یا کاهش ارزش پول؛ ارزش ذاتی نقره اغلب افزایش می یابد و قدرت خرید حفظ می شود و برخلاف پول کاغذی، عرضه نقره محدود است و آن را در برابر اثرات سیاست پولی کمتر آسیب پذیر می کند.
3. تقاضای صنعتی برای نقره
سومین مزیت استفاده از صندوق سرمایه گذاری نقره، تقاضای صنعتی برای آن است. نقره هم به عنوان یک فلز گرانبها و هم به عنوان یک ماده صنعتی نقشی دوگانه دارد. با کاربردهای رو به گسترش در بخش های مختلف در صنایعی مانند الکترونیک، انرژی خورشیدی و پزشکی به طور فزاینده ای به نقره نیاز دارند و تقاضای رو به رشد، به ویژه در فناوری های نوظهور، یک مورد قوی برای افزایش بلند مدت قیمت ایجاد می کند.
4. نقدینگی
بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری نقره به ویژه صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) به گونه ای طراحی شدهاند که قابلیت نقد شدن بالایی داشته باشند. این به سرمایه گذاران اجازه می دهد که خرید و فروش سهام به راحتی در بورس های اصلی انجام گیرد و از پیچیدگی های تجارت مستقیم نقره فیزیکی مانند ذخیره سازی و بیمه جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: نحوه سرمایه گذاری در نقره | بررسی بهترین روش برای سرمایه گذاری
5. کاهش موانع ورود
اختصاص سرمایه در صندوق سرمایه گذاری نقره در مقایسه با خرید نقره فیزیکی می تواند مقرون به صرفه تر و کاربردی تر باشد. مزایای آن عبارتند از: دسترسی به نقره بدون نیاز به ذخیره ایمن یا هزینه های بیمه و فرصت به دست آوردن کسری در معرض بازار با خرید واحدهای صندوق.
6. مدیریت حرفه ای
برای وجوهی که به طور فعال مدیریت می شوند، مدیران حرفه ای این حوزه باید در نظارت بر روند بازار و تعدیل دارایی ها برای بهینه سازی بازده و حصول اطمینان از همسویی صندوق با فرصت های بازار گسترده تر در بخش نقره و بخش های مرتبط، تخصص داشته باشند.
7. حفاظت در هنگام عدم اطمینان اقتصادی
نقره در مواقع آشفتگی اقتصادی عملکرد خوبی دارد. سرمایه گذاران، نقره را یک دارایی و پناهگاه امن می دانند زیرا ارزش ذاتی خود را حتی در زمان بحران های مالی حفظ می کند و همچنین نقره مستقیماً به ارزهای فیات یا اعتبار دولت ها یا موسسات وابسته نیست.
8. پتانسیل برای بازده بالا در چرخه های کالا
قیمت نقره می تواند نوسان داشته باشد، که فرصت هایی برای سودهای قابل توجه در طول افزایش قیمت کالاها و حساسیت بیشتر نسبت به تغییر تقاضای بازار در مقایسه با طلا، که منجر به افزایش درصد بیشتر قیمت در شرایط مساعد می شود، را فراهم می کند.
9. دسترسی از طریق ابزارهای سرمایه گذاری مختلف
صندوق سرمایه گذاری نقره به اشکال مختلفی وجود دارد که نیازهای سرمایه گذاران مختلف را برآورده می کنند که به این صورت می توان بیان کرد: ETF های فیزیکی نقره، قرار گرفتن در معرض مستقیمی را با قیمت نقره ارائه می دهند، اثرگذاری بر قیمتهای نقره را فراهم میکنند، زیرا شرکتهای معدنکاری اغلب سود یا زیان را در بازارهای نقره تقویت میکنند. و صندوق های فلزات مختلط امکان تنوع در بخش فلزات گرانبها را فراهم می کند و ریسک متمرکز در یک فلز را کاهش می دهد.
ویژگی های صندوق سرمایه گذاری نقره به چه صورت است؟
ویژگی های صندوق سرمایه گذاری نقره، آن را به ابزاری همه کاره، کارآمد و مدرن برای دستیابی به بازار نقره تبدیل میکند. از تنوع بخشیدن به سبد سهام گرفته تا محافظت در برابر نوسانات اقتصادی، این صندوق ها طیف وسیعی از اهداف سرمایه گذار از جمله رشد، ثبات و همسویی ESG را برآورده می کنند. ارتباط مؤثر این ویژگیها میتواند اعتماد ایجاد کند و مخاطبان گسترده تری را از سرمایه گذاران خرد گرفته تا مشتریان نهادی درگیر کند. در اینجا ویژگی های این نوع از صندوق ها بدین صورت آورده شده است:
1. دسترسی به بازارهای نقره بدون مالکیت فیزیکی
صندوق های سرمایه گذاری نقره ، دسترسی به قیمت نقره یا صنعت نقره را بدون نیاز به مالکیت، ذخیره یا بیمه نقره فیزیکی فراهم میکنند و از این طریق می توان واحدها یا سهام را در بورس اوراق بهادار داد و ستد کرد و فرآیند سرمایه گذاری را در مقایسه با نقره ملموس تر و بدون مشکل می کند.
2. گزینه های سرمایه گذاری گسترده
ممکن است در؛ نگه داشتن نقره واقعی در گاوصندوق های امن ، قراردادهای آتی که قیمت نقره را دنبال می کنند و شرکت هایی که در استخراج، پالایش یا تولید نقره فعالیت دارند، سرمایه گذاری کنند و برخی از آنها شامل سایر فلزات گرانبها در کنار نقره هستند که برای سرمایه گذارانی که به دنبال حضور گسترده تر در بازار کالا هستند، خدمات ارائه می دهند.
بیشتر بخوانید: ساچمه نقره یا شمش نقره | سرمایه گذاری در کدامیک سودمندتر است؟
3. کارایی هزینه
در مقایسه با خرید و ذخیره نقره فیزیکی، صندوق های سرمایه گذاری نقره، هزینه های عملیاتی کمتری را ارائه می دهند و کارمزدهای مدیریت و معاملات از قبل مشخص و آشکار می شوند و به سرمایه گذاران کمک می کنند تا هزینه کل را بسنجند.
4. مدیریت ریسک
این صندوق ها ممکن است سرمایه گذاری های خود را در حوزه های مختلف صنعت نقره، از جمله شرکت های معدنی و اوراق بهادار با پشتوانه نقره، گسترش و اتکا به هر جنبه ای از بازار نقره را کاهش دهند و همچنین صندوق ها با ترکیب ابزارهای مشتقه می توانند ریسک های مربوط به نوسانات قیمت ها را نیز کاهش دهند.
5. قابلیت دسترسی برای انواع مختلف سرمایه گذار
صندوق سرمایه گذاری نقره، سرمایه گذاریهای جزئی را ممکن و امکان دسترسی برای سرمایه گذاران خرده پا را نیز فراهم میکند و برای سرمایه گذاران مبتدی، متوسط و پیشرفته طراحی شده است و سطوح مختلف قرار گرفتن در معرض بازار، پیچیدگی و ریسک را ارائه میدهد.
6. شفافیت
اکثر صندوق های سرمایه گذاری نقره گزارش شفافی از ترکیب سبد سهام، ارزش خالص دارایی (NAV) و معیارهای عملکرد را ارائه می دهند و صندوقهای نقره فیزیکی اغلب حسابرسی خارجی را برای اطمینان سرمایه گذاران از یکپارچگی دارایی ارائه میکنند.
7. همسویی با روندهای ESG
با توجه به نقش حیاتی نقره در فناوری های انرژی تجدید پذیر مانند پنل خورشیدی، صندوق های سرمایه گذاری با روندهای سرمایه گذاری زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) همسو می شوند و همچنین وجوه سرمایه گذاری در شرکت های معدنی ممکن است شرکت هایی را که به شیوه های اخلاقی و پایدار پایبند هستند را در اولویت قرار دهند.
8. ویژگی های پوشش ارزی
قیمت نقره بر حسب دلار آمریکا است و سرمایه گذاران را در معرض نوسانات ارز قرار می دهد و برخی از صندوق ها شامل پوشش ارزی داخلی برای کاهش ریسک های ناشی از نوسانات ارزی هستند.
9. پتانسیل مزایای مالیاتی
صندوق سرمایه گذاری نقره در مقایسه با مالکیت مستقیم نقره، مشمول مالیات بر سود سرمایه کمتری میشود و بسیاری از صندوقها برای گنجاندن در حسابهای بازنشستگی در دسترس هستند و جذابیت آنها را به عنوان سرمایه گذاری های بلندمدت افزایش میدهند.
10. مقیاس پذیری
سرمایه گذاران می توانند با خرید واحدهای بیشتر با رشد سبد سهام یا تکامل اهداف مالی خود، میزان سرمایه گذاری خود را افزایش دهند و همچنین به عنوان بخشی از استراتژیهای گسترده تر کالا یا بخش محور برای ادغام در سبد سهام در دسترس هستند.
11. مواجهه متمرکز با رشد صنعتی
استفاده از نقره در فناوری، الکترونیک و انرژی های تجدید پذیر، صندوق سرمایه گذاری نقره را به عنوان نمایندگانی برای رشد صنعتی قرار می دهد و افزایش تقاضای صنعتی در سطح جهانی، از بازده بلند مدت پایدار حمایت می کند.
صندوق سرمایه گذاری نقره به چه کسانی پیشنهاد می شود؟
صندوق سرمایه گذاری نقره برای طیف متنوعی از سرمایه گذاران، از جمله کسانی که به دنبال پوشش تورمی، تنوع سبد سهام، یا قرار گرفتن در معرض فرصت های رشد صنعتی هستند، مناسب است. هم برای سرمایه گذاران محافظه کار که به دنبال ایمنی هستند و هم برای افراد متحمل ریسک که به دنبال بازدهی بالاتر هستند جذاب است. یک صندوق سرمایه گذاری برای طیف گستردهای از افراد با اهداف مالی و میزان ریسک پذیری مختلف توصیه میشود. در اینجا به کسانی که این سرمایه گذاری به آنها پیشنهاد می شود اشاره شده است:
1. سرمایه گذاران به دنبال تنوع سبد
هدف آنها کاهش ریسک کلی سبد سهام با افزودن دارایی هایی با همبستگی کم به سهام و اوراق قرضه سنتی است و از مزیت های نقره می توان اینگونه بیان کرد که نقره به عنوان یک کالای ملموس، اغلب مستقل از سایر طبقات دارایی رفتار می کند و نوسانات بازار را متعادل می کند.
2. علاقه مندان به فلزات گرانبها
سرمایه گذارانی که عاشق طلا می باشند اما خواهان یک فلز گرانبهای متفاوت با ویژگی های منحصر به فرد برای تنوع بخشیدن به سبد خود هستند. نقره در مقابل طلا، تمایل به نوسانات قیمت بیشتری دارد و در شرایط مطلوب بازار پتانسیل بازدهی بالاتری را ارائه می دهد.
3. سرمایه گذاران بلند مدت
افرادی که به دنبال سرمایه گذاری بر روی تقاضای فزاینده نقره در فناوری هایی مانند پنل های خورشیدی، الکترونیک و کاربردهای پزشکی هستند و همچنین نقش نقره در فناوری های انرژی سبز را به عنوان یک فرصت رشد بلند مدت در نظر می گیرند، سرمایه خود را به این صندوق ها اختصاص می دهند.
4. سرمایه گذاران در مقیاس کوچک یا مبتدی
این وجوه به سرمایه گذاران خرد اجازه می دهد تا بدون هزینه های بالای خرید و ذخیره نقره فیزیکی، در عرصه سرمایه گذاری در بازارهای نقره قرار گیرند. بسیاری از صندوق ها گزینه های انعطاف پذیری را برای سرمایه گذاری های کوچک و دوره ای ارائه می دهند.
5. سرمایه گذاران همسو با ESG
صندوق سرمایه گذاری نقره برای افراد علاقه مند به نقش حیاتی نقره در انرژی های تجدید پذیر، مانند انرژی خورشیدی و همچنین صندوق هایی که سرمایه گذاری در شرکت هایی با روش های استخراج معدنی اخلاقی و دوستدار محیط زیست را در اولویت قرار می دهند، مناسب است.
6. شرکت کنندگان در بازار جهانی
صندوق های سرمایه گذاری نقره برای کسانی که می خواهند در معرض تقاضای رو به رشد جهانی به ویژه در بازارهای صنعتی و نوظهور برای نقره قرار گیرند، مفید است. بسیاری از صندوق های نقره در بورس های جهانی معامله می شوند و دسترسی آسان به سرمایه گذاران بین المللی را فراهم می کنند.
7. سرمایه گذاران ریسک پذیر و جاه طلب
نوسانات نقره بازده بالقوه بالاتری را برای کسانی که مایل به پذیرش ریسک های بیشتر هستند، ارائه می دهد و همچنین افرادی که قصد دارند در دارایی هایی با پتانسیل رشد قوی در بازارهای صعودی سرمایه گذاری کنند می توانند از صندوق سرمایه گذاری نقره بهره گیرند.
سخن پایانی
صندوق سرمایه گذاری نقره نوعی ابزار مالی است که به سرمایه گذاران امکان میدهد بدون خرید فیزیکی نقره، در این فلز گرانبها یا صنایع مرتبط با آن سرمایه گذاری کنند. این صندوقها معمولاً در قالب ETF یا صندوق مشترک عرضه می شوند. از مزایای صندوق سرمایه گذاری نقره می توان به تنوع سهام، پوشش در برابر تورم، نقدینگی، مدیریت حرفه ای اشاره کرد. برای ویژگی های این نوع از صندوق ها می توان دسترسی به بازارهای نقره بدون مالکیت فیزیکی، کارایی هزینه، قابلیت دسترسی برای انواع مختلف سرمایه گذار، مقیاس پذیری و مواردی از این دست را بیان کرد. در نهایت صندوق های سرمایه گذاری برای طیف گسترده ای پیشنهاد می شوند که برخی از آنها شامل: سرمایه گذاران به دنبال تنوع سبد، علاقه مندان به فلزات گرانبها، سرمایه گذاران بلند مدت، شرکت کنندگان در بازار جهانی، سرمایه گذاران ریسک پذیر و جاه طلب و… می باشند.
چنانچه سوالی درباره خرید و سرمایه گذاری در نقره داشتید، خوشحال می شویم در نظرات این مقاله سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید. مجموعه ساچمه خانه شیراز ارائه دهنده انواع مختلف ساچمه نقره عیار ۹۹۹ و شمش نقره با سابقه سال ها فعالیت در این حوزه، بستری امن و مطمئن برای سرمایه گذاری شما در این بازار سودآور را فراهم آورده است. برای اطلاعات بیشتر درباره محصولات، با ما در ارتباط باشید.